Anlägga örtträdgård – så här har jag gjort

Anlägga örtträdgår

Följ med på en bildkavalkad hur jag gjort för att anlägga min örtträdgård.
Redan som tonåring blev jag begeistrad av örternas läkande förmåga. Intresset för örter har sedan följt mig genom åren. Jag har odlade dem först i krukor på balkongen och slutligen blev drömmen om en örtträdgård sann.

Fortsätt läsa “Anlägga örtträdgård – så här har jag gjort”

Bli självförsörjande på solrosskott och ärtskott

odla solrosskott och ärtskott

Är det bara när du är på restaurang som du unnar dig att äta de där goda gröna skotten? Genom att odla solrosskott och ärtskott själv kan du unna dig att äta dem varje dag, så mycket du vill. De är fulla av supernyttiga enzymer och antioxidanter.

Fortsätt läsa “Bli självförsörjande på solrosskott och ärtskott”

Mjuka glutenfria bakverk till kaffekalaset

Mjuka glutenfria bakverk

Kaffekalas så det förslår med glutenfria mjuka bakverk. Baka med sommarens bär och frukter från trädgården. Äppelmuffins, kanlebullemuffins, lakrits- och vinbärsmuffins, krusbärskaka med saffranscreme och blåbärspaj med kokostäcke. Sugen? Alla recepten hittar du i inlägget.

Fortsätt läsa “Mjuka glutenfria bakverk till kaffekalaset”

Att äta och odla basilika – på längden och tvären

äta och odla basilika

Här får du mina bästa tips på att äta och odla basilika. Basilika är som en stapelvara hemma hos mig. Plantorna frodas året runt här. Jag odlar basilika från frö och tar även sticklingar för att alltid ha tillgång till färska blad.

Jag blandar ner basilika i salladen, gör pesto eller en krämigt god basilikacreme.
Pesto bara gifter sig med mozzarella och tomater. Har du provat pestogratinerade tomater? Eller att dippa grönsaksstavar i basilikacreme, som även är försvinnande god till stekta gröna tomater eller fisk.

Fortsätt läsa “Att äta och odla basilika – på längden och tvären”

Bygg praktiska arbetsbänkar och planteringsbord i trädgården

planteringsbord

Har du ett bra planteringsbord och arbetsbänk i trädgården? Halva jobbet är bra arbetshöjd, vare sig du ska plantera om växter eller snickra och måla.
Genom åren har jag skapat flera arbetsytor i trädgården. Alla fyller de olika funktioner. Se hur jag fixat dem. Även ritning till Helgas fina planteringsbänk på bilden ovan.

Fortsätt läsa “Bygg praktiska arbetsbänkar och planteringsbord i trädgården”