När är det dags att omskola tomatplantor första gången – tomatskolan del 3

Hur ska en veta när det är dags för att omskola tomatplantor första gången? Genom att läsa av plantornas mående vet jag när det är dags. Främst är det tre saker jag tar fäste på när jag bedömer att det är dags att omskola mina frösådda tomatplantor första gången.

Fortsätt läsa “När är det dags att omskola tomatplantor första gången – tomatskolan del 3”

Bygga egen köksö av gammal fasadpanel

bygga egen köksö

Planterar du växter och hanterar jord i köket?  Just vintertid slabbar jag med jord inomhus i köket. Därför vill jag ha en speciell yta endast avsedd för detta, så att köksbänkarna inte blir nersmutsade med jord.
Den här köksön är återbruk av gammal fasadpanel och loppisfyndade hyllplan av glas.

Fortsätt läsa “Bygga egen köksö av gammal fasadpanel”

Använda gröna skott i maten

Gröna skott är mer än bara garnering på maten. Skotten innehåller bl a livsnödvändiga enzymer, som hjälper till med att spjälka maten. Först och främst bör skotten ätas råa. Vid upphettning över 42 grader dör enzymerna och näringsämnen går förlorade.
I inlägget hittar du recept på grön dressing på senapsskott, humus med skott av amarant och rova, fänkålssmoothie…..

Fortsätt läsa “Använda gröna skott i maten”

Humus med skott av rova och amarant

Humus med skott

Genom att mixa din humus med skott kan du sätta din egen raffinerade karaktär på den. Här har jag blandat i skott av rova och amarant. Det ger en smak åt kål- och rödbetshållet. Och glöm inte spiskummin – det är kryddan som ger t ex falafel sin speciella smak. Passar alltså jättebra ihop med kikärtor.

Fortsätt läsa “Humus med skott av rova och amarant”