Om Yvonne

odling

När jag som ung tonåring ville bli vegetarian, i slutet av 70-talet, var det många som ifrågasatte det. Den vegetariska mat som stod till buds var mestadels grönsaksgratänger och stuvade grönsaker. Tack och lov har jag fått förmånen att upptäcka en hel värld av god mat sedan dess.

Odling

När jag för 13 år sedan blev med stuga föll det sig naturligt att dessutom odla min egen mat. Odlandet har kommit att utvecklas genom åren och omfattar idag odling i såväl växthus, drivbänkar, krukor som på friland. Hela året runt – ute och inne.

Att tänja på gränserna, vad kan jag odla och hur länge eller tidigt kan jag odla, är en spännande värld att utforska.

Jag brinner för att sluta kretsloppet i den egna trädgården. Det jag tar ur min jord ska också gå tillbaka till min jord. D v s att kunna skapa min egen jord och eget gödsel. Genom att kompostera mitt trädgårds- och matavfall är detta möjligt.

Matlagning

Jag vill äta ren mat, som ger mig näring och energi. Därför väljer jag att i så lång utsträckning jag kan äta egenodlat. Jag delar mina bästa recept på bloggen. De är som regel gluten-, mjölk- och sockerfria.

Landa i livet

När jag gick i väggen 2014 blev det naturligt att stanna upp och finna det i livet som gör att jag bara är i nuet. Trädgården blev räddningen.

Jag finns i utkanten av Helsingborg i Skåne, odlingszon 1. Här odlar jag och här skapar jag projekt i trädgården. Gubben Bertil och katten Fina huserar också på den 400 kvm lilla tomten.

Efter många år i reklambranschen och ännu fler år i fastighetsbranschen blev det dags för mig att släppa in nya utmaningar i livet. Det gör jag nu genom att dela med mig av det jag brinner för. Jag hoppas det ska ge dig inspiration i ditt liv.

Hälsningar Yvonne Bjerregaard