Gör fin jord av gammal krukjord och matrester

Inlägget innehåller reklamlänk till Granngården

gammal krukjord

På hösten tömmer jag mina krukor på jord. En del är en enda stor härva av rötter och jag får upp allt i en klump. Jag tar till vara denna härva och gör fin jord igen genom att blanda med bokashi, som är fermenterade matrester.
Jag har en komplett jordanläggning, där jag även tar till vara trädgårdsavfallet.

Fortsätt läsa “Gör fin jord av gammal krukjord och matrester”

Vinterförvara sparris i krukor – del 3

Inlägget innehåller reklamlänk till Odla.nu

Här är tredje delen i min serie om att odla sparris. Fröerna såddes i februari. Plantorna har omplanterats tre gånger. Nu ska de på vinterförvaring i sina krukor innan det är dags att sätta ut dem på friland till våren. Fortsätt läsa “Vinterförvara sparris i krukor – del 3”

Återblicken september 2018

Återblicken september 2018

September var en härlig skördemånad. Tomaterna fortsatte att ge, salladen var frodig, äpplena rodnade och rotsakerna mognade på i landen. Det gick att cykla utan handskar och det var nog  med dagsljus kvar efter kvällsmaten för att gå ut och påta lite i trädgården.

På hösten får jag stort fokus på jord, när det blir mycket trädgårdsavfall att ta hand om. Så några inlägg om jord blev det i september och det har blivit flera goda recept. Här kommer en återblick på september månads inlägg. Fortsätt läsa “Återblicken september 2018”

Kanelbullens dag – unna dig en kanelbullemuffins

kanelbullemuffins

Kanelbullens dag 4 oktober. Ännu ett kommersiellt jippo eller en anledning att unna dig något gott? Du som hängt med mig ett tag vet att jag gärna utesluter vitt socker, gluten och mjölkprodukter. Många undrar vad som blir kvar då. Svar: allt det goda och nyttiga. Gott och nyttigt är en bra kombo. Recept på kanelbullemuffins i inlägget.

Fortsätt läsa “Kanelbullens dag – unna dig en kanelbullemuffins”