119873092

Återblicken mars

Mars månad bara rasslade iväg. Det är som om jag bara gått och väntat på nåt som inte kommit ännu – våren! Men det kalla vädret har inte hindrat mig från att så fröer. Inomhus börjar det bli en djungel – behöver få ut krukorna i växthuset snart.
Här kommer en återblick på mars månads inlägg på bloggen – ifall du missat något.

Anläggande av ny odlingsyta med pallkragarHur du skapar ny odlingsyta i trädgården utan att gräva och utan att släpa hem säckar med jord.

 

 

Potatis på förgroning i jordHär visar jag hur jag förgror potatis i lite jord och hur jag tänker för att kunna kunna skörda potatis från midsommar till senhöst.

 

 

Kruka med ärtskottDu behöver inte ha en trädgård för att odla en köksträdgård. Tips om hur och vad du kan odla i kruka.

 

 

Sparris ligger på köksbänkAtt odla sparris från frö är lätt. Men du måste ha tålamod – det tar 5 år innan sparrisplantan ger skörd fullt ut.

 

 

Nu  kan prenumerera på min blogg.

 

 

 

ÄrtbaljaVad vill du odla för ärtsort? Märgärt, spritärt, brytärt och sockerärt? Det finns allt från dvärgsorter till 2-metersvarianter.

 

 

Två basilikapplantor

Basilikaplantan du köpt i mataffären kan ge dig nya plantor. Du behöver inte så nya från frö. Klipp av toppskotten och ta sticklingar.

 

 

 

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.