119873092

Potatis- och purjolökssoppa

 potatis och purjolökssoppa

En riktigt krämig soppa med potatis och purjolök, som jag inte mixar helt slet för jag gillar klimparna. Helst lagar jag mat utan buljongtärning, jag tycker att jag upplever grönsakernas smaker bättre då. Och jag är sparsam med saltet. Så du får smaka av efter dina smaklökar.

Potatis och purjolökssoppa

Ingredienser 2-4 p

Receptet räcker till 4 personer som förrätt.
Som ensamrätt brukar det bara räcka till 2 personer.

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 stor purjolök
  • 1 klick smör
  • 5 dl vatten
  • 1,5 dl valfri sorts creme fraiche
  • 1,5 dl valfri sorts grädde
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 2 krm muskot

Valfri topping:

Knaperstekta baconbitar
Brödkrutonger
Persilja, gräslök eller smörgåskrasse

 

Skala och tärna potatisen. Skiva purjolöken. Fräs det i lite smör. Häll på vattnet och saltet, låt koka tills potatisen är mjuk ca 15 minuter.

Rör ner creme fraiche, grädde, vitpeppar och muskot. Koka upp.

Enklast är att mixa soppan i grytan med en stavmixer, om du har. Smaka av och späd ev med mer vätska om du vill.

Toppa med det du har hemma och tycker om!

Jag finns här också:

facebook
instagram
twitter

 

recept på egenodlat

Du kan prenumerera på mina inlägg genom att registrera din e-postadress här.

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

Ett svar till “Potatis- och purjolökssoppa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.