119873092

Premiär på Youtube – Odla potatis i hink

Odla potatis i hink

Nu finns jag på Youtube. Premiär programmet handlar om att odla potatis i hink. På ett sätt som barn brukar tycka är spännande – för det går att se hur potatisen växer under jord. Dessutom går det att skörda potatisarna en och en – de stora först. Så får de små växa på sig.

I min första film – om att odla potatis i hink – är de rörliga stillbilder. Jag vet inte om jag egentligen vågar kalla det för film eller ens ett program. Men nånstans ska jag ju börja. Kul är det i alla fall. Kul att göra och kul att få dela odlingstips med dig som läser.

Från att ha varit total anti-trädgård-odling till att bli nördig odlingsfreak. Alla kan utvecklas – att odla är nog det mest stimulerande jag vet. Jag glömmer tid och rum och fascineras varje gång ett 1 mm frön kan bli en planta på 2 meter som ger kilovis med frukt – tomater.

Inte så mycket mer att orda om. Det här måste ses!

Det går såklart att köpa färdiga sådana här potatishinkar.
Wexthuset säljer en variant på Potato pot.

Tänk på att inte ställa hinken i direkt soljus, utan skugga gärna själva hinken. Tillväxten hämmas om jorden blir alltför varm.

Ha det bra! Hälsningar Yvonne

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

3 svar till “Premiär på Youtube – Odla potatis i hink”

 1. Hej Vonnsan!
  Rolig med youtube kanal??
  Har du tillgång till iMovie ? Här hemma är vi lite av proffs på det eftersom Wille är ”tuber”. Säg till om du vill ha en snabbkurs???
  Kram /Tina fd kollo 4b

 2. Hej Vonnsan!
  Rolig med youtube kanal??
  Har du tillgång till iMovie ? Här hemma är vi lite av proffs på det eftersom Wille är ”tuber”. Säg till om du vill ha en snabbkurs???
  Kram /Tina fd kollo 4b

  1. Hej Tina. Jag har inte iMovie. (Har Moviemaker) men ska skaffa nåt annat. Så ja du får jättegärna visa mig och inte minst för det skulle vara roligt att ses ?. Kag jobbar lite oregelbundet. När passar det dig? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.