119873092

Chokladmousse på sötpotatis och avocado

Nyttig chokladmousse gjord på sötpotatis och avocado. Med olika smaksättning sätter du din egen prägel på moussen. Vilken smak gillar du -apelsin, lakrits, kaffe eller chili?

Chokladmousse

Chokladmousse är ju ett sånt där säkert kort, som de flesta gillar. Gubben Bertil är min tålmodige provsmakare. Blir det inte godkänt av honom kommer receptet inte vidare. Den här chokladmoussen åt han med ett leende och många mmmm. Det är bra betyg, så moussen får härmed anses vara godkänd.

Ingredienser chokladmousse
6 små portionsglas

 • 225 g sötpotatis (1 stor)
 • 2 avocado
 • 2 apelsiner
  1 dl apelsinsaft
  apelsinskivor till garnering
 • 3 msk cacao
 • 1 tsk lakritspulver
 • 2 krm chilipulver (eller färsk)
 • 10 steviadroppar eller mer (smaka dig fram)

Skala och tärna sötpotatisen. Lägg den i en gryta och fyll bara på med lite vatten, potatisen behöver knappt täckas. Koka bara precis så att den mjuknar, den ska inte vara överkokt. Låt svalna.

Gröp ur innehållet i avocadon och kör den och potatisen i mixern till en slät massa. Tillsätt resten av ingredienserna. Använder du färsk chili, var försiktig och börja med lite och smaka av. Tillsätt ev lite vatten tills du får önskad konsistens eller vill du festa till de är en matsked Grand Marnier inte fel.

Skeda upp eller spritsa chokladmousse i portionsskålar. Garnera med apelsin.

gluten- och mjölkfria vegetariska recept

Steviadropparna köper jag på Apotea.

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

6 svar till “Chokladmousse på sötpotatis och avocado”

 1. Nog är det coolt att det liksom går att rucka på det mesta av allt vi (läs: jag) tar för givet. Som t ex vad som kan vara eller inte kan vara en chokladmousse. Inspirerande! #Tankespjärn i receptväg liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.