119873092

Cashewyoghurt med banan

cashewyoghurt

En krämigt len och god vegan yoghurt gjord på cashewnötter och banan. Blötlägg nötterna kvällen innan, sedan är det bara att stoppa ner allt i mixern. Varva lagren av yoghurt med nåt du helt enkelt tycker om – havregryn, kokos, nötter eller bär och du har en smaskig frukost.

Behöver nötterna blötläggas?

Råa nötter och frön innehåller lektiner och fytinsyra, sk antinutrienter. De är växternas försvarsämnen och skyddar mot bakterier, svampar och skadedjur. Ämnena hindrar dessutom nötterna från att börja gro.

Tyvärr kan de här ämnena ställa till med problem i matsmältningssystemet eftersom de försvårar matsmältningen och näringsupptaget. Många lektiner kan inte brytas ner i mag- tarmkanalen.

Genom blötläggning blir nötterna/fröerna istället lättsmälta för magen, näringsämnena aktiveras i dem och kan bättre tas upp av kroppen.

Källa: bodystore.com

Blötlägg nötterna så här

Lägg nötterna i en skål och täck dem med vatten. Låt stå i ca 12 timmar innan du ska använda dem. Ställ skålen i rumstemperatur, men inte i direkt solljus. Sen häller du av vattnet och sköljer nötterna i friskt vatten och de är klara att använda.

Cashewyoghurt till frukost

Ingredienser 1 portion

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 banan

Mixa nötterna i en mixer med hälften av vattnet. Skiva ner bananen och späd med mer vatten till önskad konsistens. Mixa tills yoghurten är krämigt len.

Följ mig gärna på mina kanaler så får du nya inlägg

facebook      instagram      twitter

Bästa hälsningar Yvonne

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.