119873092

Rawfoodbollar med smak av lakrits

rawfoodbollar

Ibland tar sötsuget bara över. Då unnar jag mig något riktigt fint. Dukar en bricka, gör en högtidsstund och tillåter mig att njuta av det goda. Rawfood bollar med smak av lakrits får mina smaklökar att jubla.

De här bollarna har högt energiinnehåll då det är både torkad frukt, nötter och olja i. En bit är mäktig och efter ett par stycken är jag rätt så nöjd.

Ingredienser rawfoodbollar, 30 st

  • 350 g torkade fikon
  • 200 g mandel
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk lakritspulver
  • 1 msk raw kakao
  • 1 dl kokosolja

Mixa hälften nötter och hälften fikon till en smulig massa (nötterna förhindrar att fikonen klibbar) i omgångar och häll över i en skål.
Blanda ner lakrits och kakao.
Blanda sist i kokosolja. Jag smetar ut oljan med baksidan på en sked och jobbar in den i massan.
Prova så det går att rulla en boll som håller ihop. Tillsätt annars mer kokosolja.
De håller ett par veckor i kylen och går också att frysa. Men det är sällan det behövs för de går åt.

lakrits

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

4 svar till “Rawfoodbollar med smak av lakrits”

  1. Älskar rawfoodbollar och kör bland annat med lakrits. På sommaren när min bronsfänkål står grön o grann i kryddlandet brukar jag ta i lite sådana flikiga blad också, som jag låter mixern finfördela. Då blir de lite vackert grönaktiga tom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.