119873092

Går det att odla drömmar?

odla drömma

Nu är ju det här tänkt att var en blogg om odling och projekt i trädgården. Men om vi skulle säga att man kan odla drömmar, så de kan slå ut (vet att det heter slå in, men blommor slår ju ut och det skulle ju handla om odling). Alltså, om drömmar kan slå ut, likt blommor, kan vi ge dem näring och stöd så att de växer?

Om detta med att odla drömmar tänkte jag filosofera kring idag. För hela idén med att jag startade den här bloggen är att jag vill inspirera dig – till att förverkliga odlingsdrömmar och projekt i trädgården, stora som små.

Från koja till slott

På Styleroom hittar du före- och efterbilder på stugan.

Så, hur göra för att en dröm ska slå ut?

Ett frö vet vad det är ämnat att bli. För att en dröm ska kunna slå ut behöver vi veta vad våra drömmar är. För du vågar väl drömma och ha visioner? Har du inte det kan ju inget slå ut.

Så fröet

När du vet din dröm. Tro på den, lev den. Med det menar jag slå ev rädslor ur hågen (har jag råd, kan jag eller orkar jag etc) för redan där har du slutat leva din dröm. Du bygger motstånd istället för tillåtelse. Tillåt dig att tro på och leva din dröm. Dröm, önska och låt lösningarna hitta dig. Det är ändå sällan vi lyckas ta höjd för alla lösningar innan situationen är ett faktum.

Ge näring

Känn att din dröm är verklighet, genom att tänka t ex vilken mat du ska laga i ditt utekök, vilka blommor du ska ha i trädgården eller vilken färg du vill ha på nya huset. Jag river ur bilder i tidningar på det jag önskar och tejpar upp där jag går förbi ofta. Så har jag gjort när jag renoverat stugan.

Gör växtstöd

Stöd din dröm genom att göra saker som befäster den. Gå till handelsträdgården och se ut de växter du tycker om eller ta dig till färghandlaren och titta på färger och välj ut kulören du vill ha på nya huset.

Bygga växthus

Klicka dig in på länken ovan så kommer du till Styleroom där jag lagt upp bilder på hur växthuset byggdes.

Bygga växthus

Flummigt eller filosofiskt

Med risk för att bli kallad ”flumtanten”. Nu blir det väldigt filosofiskt, rent av esoteriskt kan tyckas för en del av er. Men ni som redan är införstådda, ni nickar nog igen kännande.

Kvantfysiken säger att allt omkring oss består av energi. Energi är en frekvens av vibrationer, som vi kan ta in som t ex synintryck. På de här energivågorna bärs t ex radiosignaler. En gubbe sitter och pratar i ena änden i en studio, en radiosignal sänds ut, din radio tar emot signalen och ur apparaten kommer ljud. Samma sak gäller för drömmarna. Vi måste skicka ut signalen, i universum, så att mottagaren där ute kan skicka tillbaka verkligheten. Låter det luddigt?

Dröm din dröm

Dröm det som är din dröm, inte någon annans. Jag har gått emot ”goda råd” och bejakat mina drömmar, ibland tappar jag bort mig och tycker att ”alla-andra-har-det-bättre”, men så kommer jag ihåg mig och inser att jag har ju inte önskat det som alla andra har. Jag har önskat det som jag har.

Bygga utekök

På Styleroom ser du hur det är byggt.

bygga utekök

Med detta sagt delar jag med mig av lite renoverings- och byggprojekt också. Är du intresserad av det? Inspirerar det dig? Tyck gärna till om detta inte alls är det du vill läsa om! Min glädje i att skriva är att det inspirerar dig som läser. Fundera på vilka som är dina drömmar och odla dem!

Hälsningar Yvonne

Du kan prenumerera på mina inlägg genom att registrera din e-postadress här.

Här hittar du mig på facebook           instagram           twitter

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

2 svar till “Går det att odla drömmar?”

  1. Jag odlade massor när vi bodde på landet. Där föddes många drömmar så tycker absolut att jag odlade drömmar 🙂 Gillar din beskrivning av hur vi påverkar våra drömmar. Jag som är en person som accepterar, anpassar och accelererar lägger mina drömmar i drivbänk så det verkligen blir av. Åtminstone de jag VILL ska bli av. För det är ju också så att vissa drömmar vill en ha som dröm bara. I alla fall jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.