119873092

Variera frukosten med havre

Variera frukosten

Även om det är bekvämt med samma frukost varje dag kan det vara roligt att variera frukosten. Åtminstone en dag i veckan.
Söndagsfrukosten kan få vara godisfrukost – men ändå nyttig frukost, som håller dig mätt länge. Med härliga smaker av choklad, havre, äpple, avocado, raw cacao, cashewnötter, morot, kanel, banan, jordgubbar, kokos, keso, ägg eller morötter. Kika in bland recepten.

Variera frukosten

Är du vanemänniska – precis som jag? Macka och kaffe är bara så gott till frukost. Men visst piggar det upp att unna sig nåt annat ibland.

Nyttig frukost

Chokladsmoothie, äppelmuffins, bananplättar, morotsscones eller kanel- och äppelgröt. Låter det gott?
Med havre i basen håller jag mig mätt länge på de här frukostarna. Vitt socker ingår så klart inte. Vill du ha sötma kan några droppar stevia tillsättas. Men både äpple och kanel tillför en fin sötma.

Alla recepten innehåller havre, som en mättande och god bas.
Klicka på texten under bilderna för att komma till recepten.

Nyttig frukost
Chokladsmoothie
Variera frukosten
Kanel- och äppelgröt
Nyttig frukost
Bananplättar
Variera frukosten
Morotsscones
Nyttig frukost
Äppelmuffins (OBS! innehåller sötströ, som kan uteslutas)

Jag finns här också:

facebook

instagram

twitter

odling
recept på egenodlat

Du kan prenumerera på mina inlägg genom att registrera din e-postadress här.

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

10 svar till “Variera frukosten med havre”

  1. Oh så gott det ser ut och vilka vackra foto!

    Jag brukar göra en havre/råg-gröt med rejält med kanel, som jag sen har i ett finhackat äpple eller en grovmosad banan i, tillsammans med lite fröer (pumpa, solros, sesam, lin) och gärna en näve mandel. Guuuud så gott. Lunchade på stan idag så ska nog göra det till middag, blev så sugen. Så tack för inspirationen!

  2. Sitter just och äter pajalagröt när jag läser det här. Havre är verkligen bra på många sätt. Och billigt. Tack för massa inspo och fina bilder!

    Varierar frukosten en hel del faktiskt, med undantag av kaffe. Alltid kaffe!

  3. Jag gillar havre allt mer… och har ersatt mjölk med havremjölk – men är inte renlärig. Det jag blev mest sugen på var bananplättarna! (Gjorde själv en variant häromdagen utan havregryn. De blev också goda).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.