119873092

Bygg Helgas arbetsbänk till trädgården

Helga vid arbetsbänk

Min härliga granne och tillika vän, Helga, vet vad hon vill ha. Går det inte att skaffa så designar hon det själv. Här delar hon med sig av sin ritning på sin praktiska och snygga arbetsbänk i trädgården.

Ritning arbetsbänk

Från början behövde Helga ett underrede till sin marmorskiva. Så att hon kunde göra sig en arbetsbänk i trädgården. Den skulle dessutom passa in över vattenposten. Men det gick inte att uppbringa.

Ritning arbetsbänk
Helga plockade fram papper, penna och måttstock. Gick till Optimera och fick sågat upp delarna.

Några dagar senare stod arbetsbänken där i trädgården, som om den alltid stått där. Bänken är bygg i impregnerat virke. Stommen är i  70×70 mm reglar. Det ger en stadig konstruktion. Som ändå ser smäcker ut, tack vare snygga detaljer. Det syns i hela Helgas trädgård att hon har en formkänsla. Harmoni och funktion går hand där Helga vandrat fram.

Arbetsbänk i impregnerat virke med marmorskiva.
Robust och praktisk. Ett genomtänkt hantverk med stilsäker design.

 

Vattenpost inbyggd under arbetsbänk

Arbetsbänken är bygd för att passa över vattenposten, som Helga alltid gick och snubblade på. Praktiskt att ha vatten vid arbetsbänken, när man pysslar med växter. Ribborna på hyllplanet är infällt mellan reglarna och fastskruvade i små vinkeljärn.

Mall för skruvhål i papper
Helga har gjort en mall, i papper, för skruvhålen. När de var utritade gick det att förborra hålen i ett nafs.

Detaljbild på ben

Benen är snyggt infällda i sargen, så inga ändar på reglarna syns. Den smäckra marmorskivan står i fin kontrast mot den robusta konstruktionen.

Regnvattentunnor i klänning av vaxduk

Som extra kuriosa måste bara en av Helgas regnvattentunnor visas. En klänning av vaxduk ska väl tunnan ha, javisst! Så grant att man bara blir glad varje gång man passerar tunnan.

Klädd regnvattentunna

Tack Helga för att du delar med dig och inspirerar oss andra!

Här hittar du migfacebook – gå gärna in och följ mig så får du mina inlägg.
Här hittar du mig på instagram.


Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

2 svar till “Bygg Helgas arbetsbänk till trädgården”

  1. Jisses vad snyggt! Jag går just i tankarna på att bygga en växtbänk med förvaring under till balkongen. Fick väldig inspiration av detta!

    1. Hej Alicia. Vad kul att du fick inspiration – det var just det som var meningen! Vilken fin sida du har 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.