119873092

Mjuka glutenfria bakverk till kaffekalaset

Mjuka glutenfria bakverk

Kaffekalas så det förslår med glutenfria mjuka bakverk. Baka med sommarens bär och frukter från trädgården. Äppelmuffins, kanlebullemuffins, lakrits- och vinbärsmuffins, krusbärskaka med saffranscreme och blåbärspaj med kokostäcke. Sugen? Alla recepten hittar du i inlägget.

Kaffekalas med glutenfria mjuka bakverk

Muffins är något jag näst intill kan äta morgon, middag och kväll. Eftersom de går att variera i oändlighet. Beroende på vad trädgården har att bjuda på bakar jag gärna med grönsaker, frukt och bär.

Med en släkt som har det mesta i intoleransväg (inkl mig själv) är recepten gluten- och laktosfria. Först och främst använder jag mig av rena mjölsorter (inte färdigblandade varianter) för att också kunna anpassa recepten så de funkar för diabetiker.

Mestadels använder jag kokos- och mandelmjöl, som har förhållandevis låg påverkan på blodsockret. Följdaktligen är sötningsmängden reducerad, jag använder t ex björksocker och stevia. Gillar du sötma så smaka av smeten och tillsätt mer sötma efter behov.

Klicka på bilderna nedan för att komma till recepten

Kanelbullemuffins

Muppins (muffins med äpple)

Mjuka glutenfria bakverk

Krusbärskaka med saffranscreme

Blåbärspaj med kokostäcke

Mjuka glutenfria bakverk

Lakritsmuffins med vita vinbär

Är du intresserad utav fler gluten- och mjölkfria vegetariska recept så kommer du till dem genom att klicka på bilden nedan.

gluten- och mjölkfria vegetariska recept

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

2 svar till “Mjuka glutenfria bakverk till kaffekalaset”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.