119873092

Att äta och odla basilika – på längden och tvären

äta och odla basilika

Här får du mina bästa tips på att äta och odla basilika. Basilika är som en stapelvara hemma hos mig. Plantorna frodas året runt här. Jag odlar basilika från frö och tar även sticklingar för att alltid ha tillgång till färska blad.

Jag blandar ner basilika i salladen, gör pesto eller en krämigt god basilikacreme.
Pesto bara gifter sig med mozzarella och tomater. Har du provat pestogratinerade tomater? Eller att dippa grönsaksstavar i basilikacreme, som även är försvinnande god till stekta gröna tomater eller fisk.

Basilika är användbart till så otroligt mycket. Jag odlar den hela året och äter i stort sett basilika varje dag. Nedan har jag samlat ihop en del av mina tidigare inlägg där jag skrivit om basilika. Här delar jag mina bästa recept om att äta och hur jag göra för att odla basilika.

Det finns många sorter av basilika att odla. Några av mina favoriter är:

Tryck på bilderna nedan för att komma till de olika inläggen om att äta basilika – hur du använder den i maten – och hur du gör för att odla basilika från frö eller tar sticklingar.

Odla basilika från frö.

Basilikaplantor i krukor

Föröka basilika med sticklingar.

Recept på pestogratinerade tomater.

äta och odla basilika

Basilikacreme – god till fisk eller att doppa grönsaksstavar i.

Pesto – gjord på basilika, rucola, solros- och pumpafrökärnor.

äta och odla basilika

Välkommen att kika in på min receptsida där du hittar många fler recept. De flesta är mjölk- och glutenfria.

gluten- och mjölkfria vegetariska recept

Författare: Yvonne

En odlingsnörd som vill dela erfarenheter och roligheter om att odla. Odlar inne, ute, i växthus, i drivbänkar, hela året, gröna skott och köksträdgård i kruka. Ett gammalt hus ska göras i ordning och mat ska lagas, så jag delar med mig av det också. Låt dig inspireras och väl smaka.

6 svar till “Att äta och odla basilika – på längden och tvären”

  1. Å basilika, det är verkligen en härlig växt, som jag också använder mycket. Jag brukar faktiskt plantera om dem jag köper i affären och de brukar kunna gå att hålla vid liv ett par månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.